Hoe je rendeert uit investeringen

Een groot geld-lek waar veel ondernemers, en vooral groeiondernemers, last van hebben, is dat ze geen ‘return on investment’ [ROI] ervaren op hun investeringen. En ‘investeringen’ dat kan van alles zijn: hardware, producten, spullen, cursussen en trainingen, noem maar op.

Maar het is wat kort door de bocht om te denken dat rendement er vanzelf uit komt als je er maar geld in steekt. Toen ik een aantal investeringen deed, waarvan ik voelde ‘nou, daar komt wat weinig uit’, merkte ik dat dat vooral te maken had met mijzelf…

De tip die ik daarom wil delen, en ik kan deze het best in het Engels uitdrukken, is ‘Follow through on your investment!’.

Dat ik geen rendement haalde uit mijn investering, was vooral te danken aan het feit dat ik er niet mijn best voor deed om het er ook echt uit te halen.

Een voorbeeld ter illustratie?

Zo coach ik bijvoorbeeld een aantal Amerikaanse klanten en die hebben elk op hun laptop zo’n 30 tot wel 60 [werkelijk waar!] online programma’s staan, waarin ze hebben geïnvesteerd.

Tientallen programma’s die ze vaak niet eens geopend hebben, niet bekeken hebben, laat staan geïmplementeerd hebben.

Een geld-lek van jewelste.

Nu hoop ik uiteraard dat die trend niet overslaat naar Nederland en België, maar dit fenomeen maakte wel dat ik toch eens voor mezelf ging kijken. Kijken naar mijn eigen investeringen in boeken, trainingen en andere zaken en die ik niet had… afgemaakt.

Ik heb toen een oude training op tafel gelegd en ben die gaan uitvoeren. Ben weer gaan leren en implementeren.
En verhip... ik haalde er ROI uit.

Waar speelt dit ‘gebrek aan Follow Through’ mogelijk voor jou?

Waar steek jij geld in terwijl je het niet of nauwelijks gebruikt?

Ben jij wel eens niet bereid geweest een handleiding te lezen van een camera die je kocht?

Voor welke cursus betaalde je ooit waarvan je echt dacht ‘Hiermee ga ik beter worden in iets –of- hiermee ga ik iets kunnen in mijn bedrijf’ die je vervolgens niet hebt afgemaakt of die je maar tot de helft hebt gevolgd?

Juist daar zit nog enorm veel ROI.

Dus mijn tip is: Follow through on Your Investment!

Ik hoor graag wat deze mindset met jou doet.

En in hoeverre ben jij meer bereid om alles te halen uit je investeringen?

Veel succes met jouw return on investment.

Je reactie is van harte welkom!