Hoe je uitstelgedrag doorbreekt

uitstelgedrag.jpg

Tijdens een recente sessie van 2 dagen op de hei met mijn Big Business Shift klanten, ging het over het belang van je productief voelen en productiviteit. Daar wil ik graag een tip over delen.

Wat bij veel ondernemers, dus ook bij mij, regelmatig voor komt, is de neiging om dingen uit te stellen.
‘Procrastination’ noemen de Amerikanen dat heel mooi.

Zelfs als ik mijn omgeving optimaal heb ingericht en ik precies weet waar ik aan moet werken, dan nog… kan ik in het moment de neiging hebben om dingen uit te stellen.

Wat mij daarbij helpt om daar doorheen te komen, is het idee of concept van ‘de frictie tot beginnen verlagen’.

En dan vraag ik mij op dat moment het volgende af: “Wat kan ik nu doen om die wrijving tot beginnen te verlagen?” Ik merk dat dat vaak een hele goede ingang geeft.

Wat zijn dan manieren voor mij om die frictie te verlagen?
Een voorbeeld: Als ik aan een nieuw product of aan een nieuwe dienst wil werken, dan zorg ik er eerst voor dat ik een titel heb. Met een titel paraat voel ik me blij en kan ik dingen voor me zien.
Dan kom ik in een betere energie om te werken aan de te nemen stap in het creëren van dat product of die dienst.

Of als ik een artikel wil schrijven en ik zorg eerst voor een plaatje of een foto, dan raak ik geïnspireerd en kan ik beter ‘zien’ wat ik ga schrijven.

Of als ik een telefoontje moet plegen wat mogelijk lastig kan zijn, dan ga ik even in gedachten zien en voelen hoe het is om dat telefoontje gepleegd te hebben.

Zo verlaag ik de frictie tot beginnen en begin ik vaak gewoon!

Ik hoor graag wat jij van deze tip vindt en laat me gerust weten welke manieren jij hebt om de frictie tot beginnen te verlagen.

Ik hoor het graag van jou hieronder!